Back to Question Center
0

あなたのガジェットからトロイの木馬マルウェアを削除する方法についてSemaltからのヒント

1 answers:

Rootkit.TDSS.v2 Trojan adalah virus yang menyerang komputer, muat turun fail yang diperlukandan memasang sendiri tanpa kebenaran pengguna - creme hydrance riche avene. Pemaju virus itu, mempunyai keupayaan untuk membuat ciri-ciri yang membolehkannya mengelakkanpengesanan oleh program antivirus. Oleh itu, untuk mengeluarkan jangkitan dari komputer, seseorang mesti melakukannya secara manual dalam kebanyakan kes.

Sekiranya antivirus berjaya mengesan kewujudannya, pengguna tidak perlu bersusah payah mencarialat penyingkiran kerana ia kemungkinan besar tidak berfungsi. Pakar terkemuka di Malaysia Semalt Perkhidmatan Digital, George Forrest, menasihatkan segera penghapusan virus itu untuk mengelakkan kerosakan selanjutnya terhadap sistem. Di bawah ia menyediakan apanduan menarik mengenai bagaimana untuk membuang virus.

Terdapat beberapa tempat di mana seseorang boleh mengikat Trojan Rootkit.TDSS.v2virus dari internet. Yang paling umum ialah mengklik pautan yang tidak diketahui, tapak web yang digodam, e-mel spam, atau program pihak ketiga yang tidak dapat disahkan.Sebab penggodam memberi makan Trojan ke komputer pengguna adalah untuk merosakkan fail yang terdapat di sana, dan menyaring maklumat sensitifsemasa melakukannya dalam proses. Hacker menggunakan Rootkit.TDSS.v2 Trojan, penggodam untuk mempunyai kawalan jauh komputer.

Dengan keupayaan untuk menukar sistem lalai sistem operasi, adalah mustahiluntuk mengeluarkan virus menggunakan antivirus atau pemasangan dari panel kawalan. Implikasi lain dari virus adalah banyak iklan pop timbulmenunjukkan pada penyemak imbas komputer, dan banyak peralihan halaman. Komputer akan mula menjalankan proses yang lebih perlahan daripada biasa.

Akibat dari Rootkit.TDSS.v2 Trojan

Virus ini mempunyai potensi untuk memperlahankan prestasi PC. Peningkatan ancamanvirus itu, dalam kebanyakan kes, membawa kepada PC yang terhempas sekali-sekala. Ia tidak membantu keadaan yang anti-virus hanya boleh mengesankehadirannya, tetapi tidak sepenuhnya mengeluarkannya. Dengan ciri seperti itu dipasang, kemungkinannya akan terus merosakkan fail pada PC.Ia terus melemahkan sistem keselamatan dan sistem pertahanan. Dengan keupayaan untuk berkomunikasi dengan pelayan jauh, ada yang tinggikemungkinan bahawa mereka akan terus memasang malware lain ke PC yang sudah dijangkiti..Dalam proses itu, ia mengambil sebahagian besar latar belakangsumber yang itulah sebabnya ia menyebabkan tindak balas yang perlahan. Akhir sekali, ia mengumpul semua maklumat peribadi yang tidak dilindungi tentang pengguna.

Bagaimana untuk Buang Rootkit.TDSS.v2 Trojan Berkesan

Tanpa pengetahuan yang betul mengenai virus, Rootkit.TDSS.v2 Trojan boleh menjadi sangat berbahaya.Disebabkan sifat licik virus itu, adalah penting untuk menggali kedalam penyebab masalah. Walau bagaimanapun, satu perkara yang perlu diketahui oleh orang ramaibahawa lebih cepat masa tindak balas, semakin tinggi kemungkinan menyimpan beberapa fail atau maklumat komputer. Terdapat tiga kaedah iaitupengguna boleh menggunakan untuk memadam Trojan sepenuhnya.

Kaedah 1 : Menggunakan SpyHunter, toolkit penyingkiran virus, yang boleh dimuat turun dalam talian

Ia melibatkan memuat turun program dalam talian, mengimbas seluruh komputer untuk sebarang kesilapan,pilih fail berniat jahat yang dijumpai selepas mengimbas, dan keluarkannya.

Kaedah 2 : Manual penyingkiran Trojan

1. Di tingkap 8, mengeluarkannya berlaku dalam mod selamat dengan mengklik butang kekunci Windows + C.Kemudian klik kuasa, menahan butang kuasa dan mula semula. Pilih penyelesaian masalah, pilihan lanjutan, pilih tetapan permulaan dan mulakan semula.Setelah reboot, pilih nombor 5 untuk memulakan boot mode selamat.

Dengan tingkap 7 atau lebih awal, untuk membuka mod selamat, seseorang mesti reboot dan tekan F8, yang akankembali menu yang serupa dengan yang dinyatakan di atas.

2. Jalankan program "permulaan" dan arahkan ke program carian dan fail dan kemudian padam fail yang dijangkiti.

3. Juga, dalam editor pendaftaran, padam semua entri baru berkaitan untuk virus itu.

4. Keluarkan virus dari pelayar juga.

Kaedah 3 : Menjalankan sistem untuk mengalih keluar Rootkit.TDSS.v2 Trojan

Di bawah pilihan lanjutan dalam panel kawalan, pilih tab perlindungan sistem,pilih pemulihan sistem. Kita perlu memilih titik pemulihan dan kemudian tutup.

Setelah melakukan ini, mengoptimumkan PC dengan memuat turun Advanced PC Fixer dan jalankannya untuk memperbaiki kesalahan pendaftaran.

November 28, 2017